Press "Enter" to skip to content

Sunkvežimių stiklų remontas – galimybė išvengti didelių išlaidų

Nuo galimų pažeidimų neapsaugoti nė vienos transporto priemonės stiklai, nepriklausomai nuo jos dydžio. Ir daugelis žino, jog net ir automobilių stiklai yra pakankamai nepigūs. O prireikus pakeisti sunkvežimio stiklą šios išlaidos gali išaugti netgi kelis kartus. Kadangi tokių mašinų stiklai yra gerokai didesni. Be to, jų keitimas nėra toks paprastas ir tikrai ne kiekvieni šioje srityje dirbantys specialistai galės tuo užsiimti. Todėl galimybė užbėgti tam už akių ir suremontuoti atsiradusį pažeidimą gali padėti sutaupyti ne vieną šimtą Eurų. Tad vairuotojai pastebėję net ir minimalius pažeidimus turėtų suskubti juos pašalinti. Kadangi net ir minimaliai uždelsus išlaidos bus gerokai didesnės.

Nuo ko skyla automobilių stiklai?

Tam įtakos turėti gali gana skirtingi faktoriai, tačiau viena iš pagrindinių priežasčių yra mechaniniai pažeidimai. Jie gali atsirasti bet kada, kadangi važiuojant neišvengiamai į stiklą atsimuša nedideli akmenukai. Dėl šios priežasties net ir sunkvežimių stiklų remontas yra pakankamai dažnas. Kadangi šios transporto priemonės kelyje praleidžia nemažai laiko. O atsiradus net ir mikroskopiniam pažeidimui jis plečiasi. Nes važiuojant automobiliui stiklas patiria nuolatinę vibraciją. Be to, jis yra veikiamas ir gana drastiško temperatūrų pokyčio. Kas tik dar labiau paspartina šį procesą. Tačiau visiškai sveikas stiklas skilti tikrai neturėtų. Nebent būtų netinkamai įdėtas arba pažeistas aplink jį esantis rėmas. Kas nėra labai dažnas atvejis.

Ką daryti atsiradus įdaužai?

Atsakymas į šį klausimą labai paprastas – kuo greičiau vykti ten, kur atliekamas automobilių arba sunkvežimių stiklų remontas. Tačiau prieš tai dar būtų pravartu pasirūpinti, jog į pažeistą vietą nepatektų nešvarumų. Tam gali pasitarnauti netgi paprasta izoliacinė juosta. Žinoma, jeigu pažeidimas nėra naujas, tuomet prieš tai reikėtų apvalyti šią vietą. Taip pat būtų pravartu vengti nelygių kelių, kadangi važiuojant jais automobilių stiklai gali būti dar labiau pažeisti. Tačiau dažniausiai pavyksta išspręsti šią problemą, ypač jeigu vairuotojai nedelsia ir stengiasi ją pašalinti nuvykus pas specialistus kaip įmanoma greičiau.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mission News Theme by Compete Themes.